Η Ιστορία Μας

prsf

Μια φορά και έναν καιρό, το 1985, η γνωστή πολυβραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μαρία Γουμενοπούλου είχε το όραμα να μεταδώσει στα παιδιά τις αξίες της αρετής, της καλοσύνης και του χαμόγελου, με τη βοήθεια ειδικών παιδαγωγών σε ένα χώρο – σπίτι φτιαγμένο με πολλή αγάπη.

Η Αγγελική Γουμενοπούλου, εκπαιδευτικός προσχολικής ηλικίας και παιδοψυχολόγος, κόρη της εξέχουσας και βραβευμένης συγγραφέως παιδικής λογοτεχνίας Μαρίας Γουμενοπούλου. Ιδιοκτήτρια τριών μεγαλύτερων Παιδικών Σταθμών της Νότιας Αθήνας δραστηριοποιείται ως επιχειρηματίας στο χώρο της προσχολικής αγωγής επί 32 έτη με μεγάλη αναγνώριση.  Παράλληλα με την επιχειρηματική δραστηριότητά της, συμμετέχει-διοργανώνει συνέδρια, ημερίδες και σεμινάρια που αφορούν την προσχολική αγωγή και αναπτύσσει φιλανθρωπική και κοινωνική δράση στην τοπική κοινότητα της Νέας Σμύρνης.  Επίσης είναι Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΑΣΙΠΣ) και μέλος της Ομοσπονδίας Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και από τη θέση της αυτή εποπτεύει τις δομές προσχολικής αγωγής.

Καθώς τα χρόνια περνούσαν, η ΦΩΛΙΤΣΑ μεγάλωνε και έφταναν οι έπαινοι από τα δημοτικά και τα γυμνάσια για τη σωστή προσχολική αγωγή που είχαν λάβει και τη ξεχωριστή προσωπικότητα που είχαν αναπτύξει τα παιδιά που είχε φροντίσει η ΦΩΛΙΤΣΑ.

‘Ετσι φέτος έχουμε τη χαρά να γιορτάζουμε 31 χρόνια λειτουργίας στο χώρο της φροντίδας της προσχολικής ηλικίας, ναι μεν ως Όμιλος Εκπαιδευτηρίων Προσχολικής Αγωγής και Φροντίδας πια, αλλά πάντα πιστοί και προσηλωμένοι στο όραμα της Μαρίας Γουμενοπούλου που συνεχίζει να μας καθοδηγεί ως η «μεγάλη δασκάλα» μας.

Η ιστορία μας δεν θα ήταν η ίδια χωρίς την αναγνώριση και εμπιστοσύνη που εσείς οι γονείς μας επιφυλάσσετε κάθε σχολική χρονιά.  Με αυτή την ευκαιρία αποφασίσαμε την έκδοση της εφημερίδας μας ώστε να σας κρατάμε συνεχώς ενήμερους για την πορεία του έργου μας.